Contact Simon: simon@paag.dk & +45 2671 2897

Sjælland Rundt 2019


Et nyt år en ny Sjælland Rundt. Sjælland Rundt 2019 vil med sandsynlighed skriver sig over i historiebøgerne, som et af de år hvor deltagerantallet igen så en stigning - og måske endda hvor kapsejladsen igen vil stå som en af de, eller måske den største kapsejlads i Danmark målt på deltagende sejlere. 

Sjælland Rundt 2019 - hvad kan man forvente sig?

Se eller gense videoen fra Ben Cotta Sjælland Rundt neden for - året hvor legender som Buksesnedkeren deltog på den store bane, mens de mellemstore og mindre kølbåde også så en stor tilgang af deltagere. Blandt andet kan Spækhuggerne nævnes som en skare både kunne deltage med egen start, hvor de 24 fods 40 år gamle spidsgattere nåede hele vejen rundt om øen i al slags vind, for at slutte af i Helsingør efter gennemsejlingen af Øresund. 


Kapsejladsens historie

Kapsejladsen rundt om Sjælland har siden 1940 været genstand for traditionen og sportslige udfoldelser i Danmark som igennem tiderne den aller største kapsejlads, og en af de eneste som har gået under navnet 'havkapsejlads' på trods af landets geografi og dermed relativt kystnære strækninger der måtte være at finde under ruten rundt. 

Sjælland Rundt 2018

Under kapsejladsen i 2018 oplevede man en stigning i antallet af deltagende både, og dermed en samlet øgning af det antal sejlere der har ønsket at deltage og drage Sjælland rundt til søs. Ud over deltagelse fra legenden 'Buksesnedkeren' som skrev sig op som deltager i aller sidste sekund - så man en generel stigning på omkring 30%, nævnte stævnelederen under skippermødet inden de første starter blev skudt af. Over 160 både blev der sammenlagt sendt afsted, hvoraf de fleste både fuldførte. 

Se resultatlisterne her.

Vejret var det bedste i årevis

Det viste sig at vejret denne sommer var uovertruffent, hvilket om muligt var en meget givende faktor for kapsejladsen som helhed med i særlig grad for de sejlere som valgte at spendere op til flere døgn på vandet. Historisk set har der været år med så dårligt vejr at kun få både gennemførte, og historien beretter om både tilskadekomne, sunkne både og sågar dødsfald under Sjælland Rundt, men 2018 viste sig at være året med solskin vind fra den lave ende af middel til decideret hård vind op til 14 sekundmeter i pustene i kortere perioder. Generelt set en kapsejlads som kunne afvikles under terminologien champagnesejlads for det meste af feltet.